Jornada Formativa: Identitats en construcció

El passat 14 de desembre vam tindre el plaer d’assistir a les Jornades Formatives Identitats en Construcció  organitzades per l’àmbit de Serveis a les personess de l’ Ajuntament de Palafurgell que va  tindre lloc en un escenari immillorable l’ Auditori del Museu del Suro de Palafurgell.

Jornades que tenien com objecte  facilitar  estratègies per l’acompanyament d’adolescents i joves en las construcció de la seva pròpia identitat  oferint eines per abordar les possibles situacions complexes que es poden trobar en el seu dia a dia.

El programa plantejat s’estructurava en dues parts diferenciades, la primera amb  un caire més teòric, format  per la ponència i posterior diàleg dels ponents  Saïd El Kadaoui (Llicenciat en Psicologia i Màster en Psicopatologia i en Psicoteràpia Psicoanalítica) i Sam Fernàndez (Llicenciada en Biologia i Investigadora i formadora en gènere i diversitat).  La segona part,  amb un caràcter més pràctic on cada assistent seleccionava un grup de treball entre les diverses opcions  proporcionades, tots els tallers  giraven entorn  a la temàtica plantejada en aquestes Jornades pero desde enfocaments i disciplines molts diferents.  A continuació faré una breu sintesí dels 5 tallers que es van dur a terme :

  • Psicodrama:  es centra en els aspectes sans de la persona estimulant la seva intuïcio, l’espontaneïtat i la imaginació . En el taller s’utilitzen tècniques psicodramàtiques tals com l’escultura, el soliloqui, la cadira buïda i el joc de rol, entre altres per  incrementar el repertori de rols reals i imaginaris de la persona  i donant la possibilitat d’explorar el seu món emocional mitjançant la distància dramàtica.
  • Consciència i integració psicocorporal: A partir de propostes corporals  s’experimentarà el contacte que necessita l’adolescent: xocar, fusionar-se, fer-se el seu espai, confrontar-se…
  • Artteràpia:  a través  de la utilització de materials diversos estimularíem la creativitat  i treballaríem de manera simbòlica emocions i pensaments. D’aquesta manera  la persona s’adona d’aspectes  sobre si mateixa que li permeten consolidar els seus  desitjos i futures accions positives per construir una solida identitat.
46853264_263205657679106_1749899273618190177_n (1)
Fotografía: Participants al taller de Artteràpia. Jornada formativa: Identitats en construcció
  • Treball de processos: Comprendre com també, som una part menys manifesta de nosaltres a la qual anomenarem identitat secundària,  i com recòneixer-la gràcies a límits o indicadors interns que si es saben detectar, podrán convertir-se en els nostres aliats.
  • Desenvolupament  socioemocional:  Comprendre la identitat des del nostre  ésser, ser-en-itat (ésser a la nostra identitat), així com comprendre allò que ens desconnecta de qui som. Sentir-nos per donar a sentit a la imatge que projectem de nosaltres al món.

Seguit d’aquest treball en grup es va fer una breu exposició de les dinàmiques efectuades en cadascún dels tallers.  La cloenda va anar a càrrec de Josep Piferrer, l’alcalde de Palafrugell.

Aquetes jornades van assistir un centenar de professionals que treballen  en l’àmbit de joventut i on conjuntament vam poder continuar formant-nos, aprenen i compartint experiències. És per això que agraïm a tots els voluntaris i organitzadors per fer-ho possible.

Anuncios

Etiquetas: , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: