El Rodamón: una experiència l’estranger

A l’estació jove de Girona, el proper 25 de gener comencen les xerrades informatives sobre la realització d’estades a l’extranger per a joves. Aquestes xerrades reben el nom de Rodamón, essent ja la 5ena edició d’aquestes. Tal i com afirmen al web de l’estació jove, els temes que es tractaran seran els següents:El Rodamón

– Estades de voluntariat europeu: aquesta modalitat es troba recollida dins del programa d’Erasmus . Va adreçada a joves fins als 30 anys. El projecte consisteix en què els joves realitzen estades, de mitja o llarga durada (d’ente 6 a 12 mesos) a un país europeu desenvolupant un programa de voluntariat. El programa Erasmus, subvenciona als participants el desplaçament dels joves, l’allotjament i els hi donen uns diners de butxaca que varia depenent del país de destí. Per tal de poder realitzar aquesta modalitat de voluntariat, els joves, han de contactar amb una entitat d’origen, la qual els pot ajudar a cercar el projecte que més els motivi, així com el país. Cal dir també, que prèviament han de realitzar una formació i han de dur a terme una carta de presentació i/o de motivació.

– Estades als Estats Units: consisteixen en estades a través de pràctiques remunerades. Al llarg de les xerrades, s’explicarà com aconseguir el visat per poder residir als Estats Units, com trobar les pràctiques que s’adeqüin als interessos i a les necessitats de cada jove, etc.

– Opcions per veure món amb pocs diners: al llarg de la xerrada s’explicaran mecanismes per tal que els joves puguin viatjar sense tenir un pressupost gaire elevat.

– Estades al Canadà: s’explicarà el mercat laboral i les opcions que ofereix el Canadà a aquells joves que tinguin interès de treballar en aquest país. També es parlarà sobre la cultura canadenca, les opcions per cursar algun estudi, etc.

Estades a Irlanda: s’informarà als joves sobre les possibilitats que ofereix Irlanda. Un dels programes habituals és el de Au-pair, que consisteix en viure amb families irlandeses a canvi de cuidar als seus infants. És una possibilitat de millorar l’idioma i de conèixer a nova gent. Afegir, que les families que acullen als joves, els hi proporcionen allotjament i els àpats. Els participants també reben uns diners de butxaca, setmanalment.

Cal dir, que a part de les xerrades informatives explicades anteriorment, també es s’informarà als joves sobre estades a Austràlia, simulacions d’entrevistes en anglès i en francès, triar la teva destinació a través d’un joc de viatges, etc.

El Rodamón doncs, és un bon punt de partida per tots aquells joves que tinguin de marxar i gaudir de noves experiències, animeu-vos-hi!!!

Anuncios

Etiquetas: , , , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: