L’Hospitalet celebra la 3a Setmana de l’FP

-Un impuls als estudis de Formació Professional-

fp

  • Quan? Del 2 al 6 de maig de 2016
  • On? L’Hospitalet de LLobregat
  • Què? Xerrades, trobades, seminaris i portes obertes als centres
  • Per a qui? joves, centres educatius i empreses

Aquesta setmana L’Hospitalet de Llobregat celebra la tercera edició de la “Setmana de l’FP a L’H”. Des del 2 fins al 6 de maig la ciutat acollirà diferents xerrades, trobades i seminaris i diades de portes obertes als centres per tal de difondre l’oferta i presitigar la Formació Professional a la ciutat. D’aquesta manera la iniciativa dóna resposta a la prioritat de treballar per obrir noves línies formatives en relació amb els nous focus econòmics, com el sanitari, hoteler o cultural i implicar nous sectors empresarials per avançar en la formació professional dual.

La “Tercera setmana de l’FP a l’Hospitalet” la posen en marxa la regidoria d’Educació i l’àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, conjuntament amb els centres educatius de la ciutat, i s’iniciarà demà amb una jornada de “Formació Professional i Empresa: Innovació i Desenvolupament”, organitzada amb l’Associació d’Empresaris del Baix Llobregat (AEBALL) i la Cambra de Comerç de Barcelona. Aquesta actvitat vol ser un espai de trobada, reflexió i debat entre els professionals dels centres i el món empresarial per tal de fer palès l’interès mutu dels dos sectors per aquests estudis.

l'h fp

Vegeu l’horari de totes les activitats de la setmana al següent enllaç:

http://www.l-h.cat/utils/obrefitxer.ashx?Fw9EVw48XS5XqazCxMcZTVJ1qazAmT2mwZDdPq6ekCm6Ua0aOq4xmNchaBlGRqazCPkNhCtEy

 

Cal destacar la xerrada adreçada especialment a joves sobre el programa de “Garantia Juvenil, que l’Àrea de Coordinació, Planificació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació desenvolupa a través de diversos programes. La xerrada-col·loqui “La garantia juvenil, una oportunitat per als joves i per a les empreses” tindrà lloc el dimarts dia 3 de 16:00h a 17:30h a l’Auditori (Carretera del Mig, 85-87). Tot i que la xerrada va destinada principalment a joves, s’adreça també a les empreses del territori perquè coneguin el programa i de quina manera hi poden participar.

Programa de Garantia Juvenil:

El programa de “Garantia juvenil”, impulsat del Ministeri de Treball i Seguretat Social, ja s’ha posat en dubte a diferents nivells i s’ha demostrat que per poder-ne formar part s’ha de passar una Odissea. El ministeri defineix el programa com una “iniciativa europea que pretén facilitar l’accés dels joves al mercat de treball. A Espanya s’emmarca a l’estratègia d’Emprenedoria Jove aprovada el febrer de 2013 pel Ministeri de Treball i Seguretat Social. La recomanació sobre Garantia Juvenil estableix que els joves puguin rebre una oferta de feina, d’educació o formació després d’acabar els estudis o de quedar a l’atur”.

La principal crítica que s’ha fet del programa és que per ser-ne beneficiari has de complir tot els següents requisits: “tenir nacionalitat espanyola  o ciutadans de la Unió o Estats que formen part de l’Acord Econòmic Europeu o Suïssa, o estrangers titulars d’una autorització per a residir a Espanya i que els habiliti per a treballar”, “estar empadronat a qualsevol localitat d’Espanya”, tenir més de 16 anys i menys de 30 en el moment de sol·licitar la inscripció al Fitxer”, “no haver treballat els últims 30 dies hàbils a la data de la sol·licitud”, “no haver rebut accions educatives de més de 40 hores mensuals els últims 3 mesos”, “no haver rebut accions formatives de més de 40 hores l’últim mes” i “presentar una declaració expressa amb la intenció d’adquirir un compromís de participació activa a les actuacions que es desenvolupin al marc de la garantia juvenil”. Per tant, i resumint, has d’haver-te passat els últims 30 dies hàbils a casa sense haver fet res que et formi, i els últims 3 mesos sense haver rebut cap educació. Si et surt una feina temporal o un curs de formació que t’interessa, saltes directament d’aquest famós Fitxer, i has d’estar un altre cop un període llarg de temps sense fer res per a poder tornar-hi a entrar.

En aquest sentit, doncs, penso que pot ser molt interessant poder anar a la xerrada que s’organitza dins la “Tercera setmana de l’FP a L’Hospitalet”, no només perquè aquells joves que es troben en la situació descrita puguin beneficiar-se del programa, sinó per tal de poder aclarir tots els dubtes que genera el programa i veure què en pensen els professionals que el potencien a la ciutat.

Per a més informació sobre en què consisteix la jornada us convido a passejar-vos per la pàgina web http://lhdigital.cat. Aquí hi podeu trobar vídeos sobre les jornades anteriors:

http://lhdigital.cat/web/digital-h/televisio/veure-video/-/journal_content/56_INSTANCE_ZrP3/11023/9532527

Aprofito l’avinentesa per recordar-vos que els estudiants i professors del MIJS marxem tota la setmana a Rabat en un viatge d’estudis que pretén aprofundir en la realitat juvenil i les polítiques de joventut d’un altre país!!! Ens veiem a la tornada!!!

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: