Necessita obtenir més beneficis? Nosaltres som la solució.

Una visió irònica de la precarietat laboral dels joves.

Bon dia, segui si us plau. Hem rebut la seva sol·licitud i l’hem atès tant ràpid com ens ha estat possible, però últimament estem desbordats assessorant casos com el seu. Abans d’entrar en el seu problema, permeti’m que li expliqui què podem fer.

Estem especialitats en aixecar l’economia de mercat en tots els aspectes, trobem escletxes legals en cada país i les treballem perquè esdevinguin verdaderes portes d’ajuda a l’empresariat. Una de les nostres grans fites fou l’explotació dels “productes de segona mà”. Potser se’n recordarà, teníem prohibit abocar els nostres productes obsolets a països subdesenvolupats, així que vam crear aquesta nova mercaderia per poder ajudar a grans empreses tecnològiques i d’energia a abocar els residus igualment i evitar d’aquesta manera que tanquessin.

 Hem estudiat el seu cas i li oferim un nou producte. No s’impacienti si us plau, ara li dic però primer deixi’m explicar-li. És un producte en abundància, el seu valor augmenta per any i el cost és molt petit. Sí, un moment, ara li dic! Li permetrà tenir qualitat, quantitat, sense masses càrregues legals i encara li diré més, no tindrà problemes amb l’espinós tema dels drets laborals. Oh! veig que li he tocat la fibra, hauria de veure’s la cara i sense dir-li encara quin és aquest producte.

Agafi els mocadors que necessiti. Dedueixo que el tema dels drets laboral li va fer passar una mala època. Quanta raó que té! Tots vam patir molt amb les vagues, els sindicats, les reivindicacions o quan ens deien que eren de la CNT. Se’n recorda com ens tremolaven les cames llavors? Estigui tranquil, home, que els temps han tornat a canviar altre cop.

Deixi que acabi d’explicar-li les característiques del producte. El seu avantatge no és la quantitat, ni la qualitat, ni la gran oferta de que disposa, sinó la docilitat per fer més hores que un rellotge, tenir un sou molt baix, poca queixa i tot emparat per una legalitat estatal amb la doble excusa de “Crisi i Experiència”. Aquest producte s’anomena “Joventut”.

becarios_quemados

Per què posa aquesta cara? Prou que ho sabem que l’esclavatge està penat, no es preocupi, ja li he dit que tot és legal. Torni a seure i permeti’m mostrar-li les virtuts i excel·lències per contractar un jove format.

Ha d’entendre que aquesta nova generació de joves és la més formada que ha tingut mai el seu país, pensi que molts porten des de la primària estudiant sense parar, fins fer un o dos màsters i llavors truquen a la seva oficina. No, no es preocupi, està format avui en dia no es sinònim de demanar més drets laborals. Veig que aquest tema el té creuat. És normal.

 També ha d’entendre que el que vostè haurà de buscar és la formació constant dels seus treballadors, els ha de cuidar! Per aquesta raó, malgrat que portin tant anys estudiant vostè els oferirà costejar una petita formació, ja sigui a distància o presencial a través d’una universitat. Si us plau esperi, no marxi, no li estic prenent el pèl, deixi’m explicar-li com repercutirà en beneficis al seu negoci, deixi’m acabar.

Vostè li oferirà aquesta formació a canvi d’un contracte de “Pràctiques” i gaudirà de les seves vuit hores de treball a un preu mòdic de 400 euros, sense comptar la retenció és clar. La virtut d’aquests contractes és que són de sis mesos prorrogables fins a un any, cosa que li aconsello que ho faci, perquè tindrà un jove format a temps complert amb un contracte de pràctiques.

 A més a més vostè disposarà de línia directa amb tots els seu proveïdors estrangers perquè aquests joves estan altament qualificats amb llengües estrangeres. Ja veu, tot son avantatges! No es preocupi, si algun jove poc dòcil li qüestiona el mètode de funcionament de l’empresa, no es preocupi en absolut, existeixen unes precioses clàusules de rescissió a cost zero i com hi ha tanta oferta de jove qualificat, el reposarà en qüestió de dies.

 M’agrada aquesta rialleta. Veig que l’he convençut.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: