EDUCACIÓ DEMÀ

Connectem talent, reinventem l’educació

La Fundació Jaume Bofill ha organitzat un acte el proper Dimarts 29 de setembre de 2015 a les 18.00h a l’Auditori del MACBA, per tal de presentar el nou projecte EDUCACIÓ DEMÀ de la Fundació. En aquest acte conviden a debatre sobre qüestions com: Quin és el futur de l’educació? Quines són les tendències que més influiran en com aprenem i en com ensenyem? Com podem personalitzar l’ensenyament a través de l’analítica de l’aprenentatge? Quin impacte tindrà “Internet de les coses / l’auge de les noves tecnologies en els estudiants del demà? La dependència de les connexions globals farà abraçar als docents la connectivitat com una competència més de la seva professió? Si la gent ja no crea les idees, sinó que les fa, com podem construir una pedagogia “maker”? Les TIC aportaran realment un nou plantejament de l’avaluació o únicament tractaran de fer allò que sempre s’ha fet, però en formes noves? Com podríem aplicar les característiques de la gamificació en els processos d’ensenyament-aprenentatge i a l’escola, fent-la més atractiva? Si l’estudiant estarà al centre de l’educació, com haurem de transformar l’organització dels centres per a fer sentir la seva veu i que sigui el líder del seu propi aprenentatge? Si en el futur allò que tindrà valor serà el que pots fer amb allò que saps, com l’escola, les famílies i la comunitat orientaran el suport cap al qui aprèn? Com les tecnologies digitals possibilitaran un enfocament en xarxa a les escoles, per garantir un major accés a l’aprenentatge i un suport més transparent?

D’aquesta manera, volen presentar Educació Demà que és un projecte que aposta per la creació d’un ecosistema favorable a la innovació educativa. Té com a principal objectiu escanejar i explorar tendències nacionals i internacionals que incideixen en l’educació a Catalunya, difondre’n els nous coneixements, detectar nous lideratges i noves experiències d’innovació i potenciar-ne l’aprenentatge compartit entre la comunitat educativa del país mitjançant espais d’intercanvi, d’anàlisi i de debat.

 Així, des de la Fundació consideren que el món està canviant i amb ell l’educació, i que el nostre país està ple d’exploradors i experimentadors per al canvi educatiu, innovadors que desenvolupen constantment solucions als nous reptes i amb idees creatives que reinventen l’educació. És per aquest motiu que busquen a gent interessada i implicada per ser un motor del canvi. Volen així, obrir un espai per compartir, inspirar-se i aprendre noves solucions i iniciatives conjuntament.

                Aquest acte es desenvoluparà entorn a tres grans reptes:

– Mapa “Qui és qui”: un mapa de la innovació educativa del país que vol connectar el talent de tots els actors educatius pel canvi. Així, consultant-lo qualsevol persona interessada podrà saber qui està fent què, què pot aportar i en què pot contribuir. Tot buscant la participació de persones, entitats o empreses i que aquestes proposin metodologies, eines o projectes.

– Seminaris “Camp base”: en aquests espais presentaran innovacions educatives agrupades per tendències de canvi amb els seus protagonistes. Tot coneixent noves experiències i el potencial d’aquestes.

– Tallers “Edulab”: es planteja com un espai per posar en comú idees diferents, on tothom pugui explicar la seva experiència, el seu projecte, etc. D’aquesta manera, a l’espai de workshop es podran plantejar dubtes i preguntes, coneixements i experiències prèvies, desenvolupar solucions i resoldre reptes educatius conjuntament amb altres persones per tal de crear noves solucions de forma col·laborativa.

El programa de l’acte serà:

– Benvinguda per part d’Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill.

– Presentació del projecte EDUCACIÓ DEMÀ per part d’Ismael Peña-López, director d’Innovació Oberta de la Fundació Jaume Bofill.

– Presentació de les principals tendències que impactaran en el futur de l’educació a Catalunya i que marcaran la programació del Camp base i de l’Edulab, per part de membres del comitè científic del projecte.

– Espai de networking posterior per a la posada en comú i l’intercanvi d’idees.

Volen així connectar protagonistes del canvi educatiu i crear una xarxa per a la innovació educativa. Aquest acte serà d’accés lliure i gratuït, i les persones interessades es poden inscriure per assistir de forma presencial o per veure la retransmissió en directe.

Anuncios

Etiquetas: , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: