IV Congrés Iberoamericà de Pedagogia Social

Tot i que encara queda tot l’estiu per davant… tinc moltes ganes de comunicar-vos que, aquest any, el IV Congrés Iberoamericà de Pedagogia Social anomenat “Acció Social i Desenvolupament” tindrà lloc els dies 29, 30 i 31 d’octubre a la ciutat de Puebla, Mèxic. Es tracta d’un congrés organitzat per La Llicenciatura en Processos Educatius, El Cos Acadèmic Pedagogia Social i Orientació Educativa, la Facultat de Filosofia i Lletres de la Benemérita Universitat Autònoma de Puebla i la Societat Iberoamericana de Pedagogia Social. Malauradament encara no puc avançar-vos les temàtiques concretes que es duran a terme durant aquells dies, ja que el 15 de maig es tanca la recepció de propostes, el 3 de juliol es publiquen les propostes aprovades i no és fins el 30 de setembre que es publica l’agenda completa del congrés.

ivcips_promo_1

Tot i així, és important destacar quins són els objectius que persegueix en congrés per a totes aquelles interessades. Trobem, doncs, a grans trets i entre d’altres:

 • Afavorir el desenvolupament i la difusió de la pedagogia social a través de la connexió dels diferents eixos temàtics que defineixen els interessos bàsics del congrés.
 • Promoure el diàleg per a que les propostes i el projectes es vagin enriquint amb la diversitat de punts de vista dels participants.
 • Crear espais de reflexió sobre propostes i reptes sociopedagògics que busquin atendre a les poblacions més vulnerables.

Tanmateix, trobem els eixos temàtics sobre acció social i desenvolupament que corresponen a diversos interessos d’investigació i d’intervenció, els quals s’uneixen en moments i espais diferents creant interconnexions. Aquests són, entre d’altres, són el següents:

 • Educació per a la convivència, participació social i drets humans.
 • Models d’educació: aprenentatge formal, no formal i informal.
 • Art, cultura i animació sociocultural.
 • Treball, oci i temps lliure.
 • Educació al llarg de la vida.
 • Avaluació participativa i apoderament.
 • Formació i professionalització dels educadors/pedagogs socials.
 • Grups socialment vulnerables i marginació social.

Tot això es durà a terme a partir de conferències magistrals, taules rodones, taules temàtiques, tallers, cartells i esdeveniments artístics i culturals.

I, a més, el congrés servirà d’excusa per a que el grup de Joves Investigadors en Pedagogia Social (JIPS) es reuneixin per tercera vegada amb l’intenció de crear un espai en el que professionals i investigadors joves poden intercanviar les seves opinions, investigacions i propostes de treball en l’àmbit de l’educació-pedagogia social.

Sí… Mèxic queda, com aquell qui diu, a l’altre costat de la bassa, però és interessant seguir i informar-se sobre aquest congrés per tal d’enriquir-nos com a futurs (o ja presents) professionals en joventut!

Anuncios

Etiquetas: ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: