‘Educacions. 40 veus sobre educació i societat’

Presentació del primer projecte editorial coordinat per El Diari de l’Educació

El proper dijous 12 de març a les 19h El Diari de l’Educació presenta el llibre ‘Educacions. 40 veus sobre educació i societat’ (editorial Icària) a l’escola Drassanes de Barcelona (c/ Nou de Sant Francesc, 9).

portada-212x300

El Diari de l’Educació és un projecte periodístic de la Fundació Periodisme Plural que va sorgir fa poc més d’un any com a mitjà de comunicació digital per acomplir principalment dues tasques: per una banda informar sobre temes educatius referents a tots els nivells, des de les escoles bressol fins a la universitat i, per altra banda, fer ressò d’experiències educatives renovadores.

En el llibre, que dóna resposta a les finalitats del diari: “explicar el món de l’educació a la societat que l’envolta” i “potenciar el compromís educatiu per part de tota la ciutadania”, hi han participat 40 autors. La meitat d’ells són especialistes en el sector educatiu, i els altres vint ho són en altres àmbits socials. A través d’aquest còctel de professionals en diverses disciplines educatives i socials, i sota el lema del diari “l’educació és cosa de tots”, la publicació explica la relació entre l’educació i alguns temes d’actualitat i rellevància social com són la ciutadania, la participació, el gènere, la sexualitat, l’economia, el consum, el treball, la literatura, l’art, els mitjans, la tecnologia i les xarxes, la ciència, la natura, la ciutat, la llengua, la història, els comuns, la immigració, la solidaritat i les desigualtats.

La presentació es durà a terme en format de taula rodona, que serà moderada per Pau Rodríguez (coordinador d’El Diari de l’Educació), i comptarà amb les intervencions de quatre dels autors i autores que han participat en el llibre:
– Sònia Farré: professora de llengua i literatura i membre de la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute.
– Jaume Funes: psicòleg, educador i periodista.
– Jordi Mir: professor d’ètica i filosofia política a la UPF i membre de l’Observatori del Sistema Universitari.
– Marina Subirats: catedràtica emèrita de sociologia de la UAB i experta en coeducació i desigualtats.

JosepManelBusquetaPer anar obrint boca i fer un tastet del que es podrà trobar al llibre, aquí us deixo una de les imatges d’avançament i promoció que n’està fent el diari a través de les xarxes socials. En aquest cas és un dels autors que tracten la relació entre l’educació i l’economia, en Josep Manel Busqueta, que escriu sobre com les polítiques neoliberals estan transformant allò tan essencial i humà com és l’educació en una mercaderia.

Un fet, per altra banda, que ha estat a primera línia les darreres setmanes a nivell social i mediàtic per la vaga d’estudiants del 26 de febrer convocada pel SEPC contra del Decret 3+2 i el programa Salvados del darrer diumenge titulat ‘Mis primeras finanzas’.

En aquest link podeu veure el programa Salvados complet ‘Mis primeras finanzas’

Anuncios

Etiquetas:

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: