Joves i Salut Mental: Eines per la prevenció

L’Oficina Jove de la Noguera, a Balaguer, acollirà el proper dilluns 9 de març la jornada Joves i Salut Mental: Eines per la prevenció; dirigida a personal docent dels diferents col·legis i instituts, AMPES, professionals socials i sanitaris i entitats que intervenen en l’àmbit d’atenció a la salut mental.

Tot i que aquests tipus de trastorns són sovint amagats i invisibilitats en la nostra societat, l’Organització Mundial de la Salut calcula, a nivell mundial, que un 20% dels joves tenen algun trastorn mental. A nivell català, la Generalitat estima que vora un 7% dels infants i adolescents entre 4 i 14 anys pateixen algun d’aquests trastorns en un any i constata que la probabilitat de patir-ne varia segons la classe social, sent més vulnerables els joves de famílies amb dificultats econòmiques.

Aquestes dades oficials ens porten a entendre fàcilment que  l’actual situació econòmica i social a Catalunya i a l’Estat espanyol, ha fet augmentar notablement el nombre d’infants i joves que es troben en risc de patir un d’aquests trastorns. I aquests fet requereix als professionals que treballen amb aquest col·lectiu de població, formació i eines per afrontar una problemàtica creixent.

La jornada Joves i Salut Mental: Eines per la prevenció, té per objectiu “aprofundir i proporcionar eines preventives envers la salut mental, així com abordar diferents problemàtiques que poden afectar al benestar emocional de la població juvenil” a partir del tractament de temes específics com la conducta suïcida en la població infantil o la influència de les addiccions en la salut mental, entre d’altres.

La data límit per inscriure’s a la jornada és el 5 de març i es pot fer de manera presencial a l’Oficina Jove de la Noguera, per telèfon al 973 447 570 o a través d’internet, al web www.noguerajove.cat. Podeu consultar el programa de la jornada clicant aquí.

Si voleu saber més sobre aquest tema, també podeu consultar la pàgina de Salut Mental Catalunya (SMC).

Anuncios

Etiquetas: , , , , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: