Jornada formativa en Aprenentatge Servei

El dimecres vinent 28 de gener de 10 a 14 h., la Direcció General de Joventut organitza la jornada formativa “L’aprenentatge servei: una manera d’innovar, adquirir coneixements i fer ciutadania”

Es tracta d’una formació gratuïta adreçada a professionals tècnics de joventut, d’educació i d’informació juvenil, així com altres professionals del camp educatiu, que es durà a terme a la seu del carrer Calàbria, 147 de Barcelona.

Vídeo:

L’aprenentatge servei (APS) és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. És una metodologia que encaixa de ple amb els objectius del Pla educatiu d’entorn, i que permet promoure la participació de l’alumnat – com a agent de la comunitat – en la detecció de necessitats i en el compromís per donar-hi resposta. L’alumnat alhora que ofereix un servei comunitari, aprèn a ser ciutadà/ana i a desenvolupar el compromís cívic. Són moltes les bones pràctiques d’aprenentatge servei que els centres educatius de Catalunya han anat desenvolupant de manera individual o amb el suport de diferents entitats, administracions locals o programes existents.

Les experiències d’APS no només es posen en pràctica des dels centres educatius, sinó que també involucren a les entitats de lleure, el tercer sector, les institucions i serveis de joventut. Els àmbits de servei també poden ser molt diversos, els temes poden anar des de projectes de cooperació i solidaritat, a l’intercanvi generacional, passant per medi ambient, promoció de la salut o participació ciutadana, per posar alguns exemples.

A la jornada formativa s’exposaran les principals característiques de l’aprenentatge servei i la seva fonamentació teòrica, s’analitzaran bones pràctiques educatives que puguin servir d’exemple per als participants i també es dedicarà una estona en grups per idear possibles projectes d’aprenentatge servei en el territori i debatre’ls.

Els objectius del taller són conèixer les característiques i la definició de l’aprenentatge servei; reflexionar sobre per què proposar projectes d’aprenentatge servei; conèixer quins aprenentatges competencials, coneixements, habilitats i valors són possibles; detectar les necessitats socials del territori, els serveis possibles; valorar les xarxes de partenariat en el municipi com a elements necessaris per proposar projectes d’aprenentatge servei; conèixer exemples de projectes d’aprenentatge servei reals i propers als participants (ajuda entre iguals, camps de treball, medi ambient, intercanvi generacional, etc.) i idear possibles projectes d’aprenentatge servei i reflexionar-hi.

Logo centre promotor d'Aprenentatge Servei

Per inscriure-us a les jornades cliqueu aquí.

Per ampliar informació sobre l’aprenentatge servei consulteu:

www.aprenentatgeservei.cat

http://www.xtec.cat/web/comunitat/entorn_pee_documents_aprenentatge

Anuncios

Etiquetas: , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: