Els propers 27 i 28 de novembre anem al XVII FÒRUM D’ESTUDIS SOBRE LA JOVENTUT a Lleida!

Dos dies intensius de debat i reflexió

El rectorat de la Universitat de Lleida acull el dijous 27 i el divendres 28 de novembre el XVII Fòrum d’Estudis Sobre la Joventut. En l’edició d’enguany, el principal objectiu és reflexionar i debatre sobre com els joves traslladen el seu talent a la realitat en un moment socioeconòmic que no dóna gaires oportunitats d’innovació.

Un experiència d’aprenentatge!

Aquestes jornades representen una oportunitat per a nosaltres, estudiants del MIJS, de veure en directe diversos professionals i personalitats relacionades amb el món de la joventut; una oportunitat per viure un debat actual i polifacètic, centrat en el tema amb el qual ens estem especialitzant com a estudiants! A més, és un tema que ens toca no només com a estudiants, sinó com a joves mateixos, com a membres de la societat, responsables i agents de canvi i transformació social.

El debat enfocat al canvi i la reflexió

El fòrum està adreçat a professionals de joventut, responsables de polítiques de joventut, investigadors, docents, estudiants i professionals dels serveis socials. Tot i això, els temes que es debatran són de plena actualitat i per tant, resulten atractius, tant pels joves com la societat en general. Tot aquell qui vulgui entendre el context que ens rodeja des de diferents perspectives hi serà benvingut. L’únic que ha de fer és inscriure’s prèviament clicant aquí!

Els eixos principals sobre els quals giraran les conferències, debats i activitats seran els conceptes de joventut i èxit. S’analitzaran quins factors dificulten i faciliten les trajectòries vitals satisfactòries, tant de vida professional com personal. Les reflexions, a més, estaran il·lustrades amb exemples de joves catalans reals. També es qüestionarà si vivim en una comunitat gerontocràtica, és a dir, si els adults monopolitzen el protagonisme social i la presa de decisions.

Dibujo

Programa:

  • Les jornades començaran el DIJOUS 27 al vespre, a la Sala d’Actes de la Diputació de Lleida.

A les 19h hi haurà l’acte inaugural, seguit d’una conferència, a les 19.30h, a càrrec del Sr. Guillem López Casanovas, catedràtic d’economia de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Es preveu que la jornada del dijous 27 acabi aproximadament a les 21h.

  • El DIVENDRES 28 serà el plat fort del fòrum d’enguany.

A les 10h s’iniciarà el dia amb una taula rodona sobre les causes i les conseqüències de l’exclusió generacional de les persones joves. La presentació serà a càrrec del Sr. Joaquim Casal professor emèrit de la UAB, i els ponents seran la Sra. Stefanie Ledermaier, responsable de recerca de l’Eurofound, i el Sr. Albert Recio, professor d’economia de la UAB.

A les 11.30h toca descans de mitja horeta, per posar a lloc les idees i prendre un cafetó, que és dissabte al matí!

A les 12h ja és moment de tornar-hi, aquesta vegada en una ponència sobre el discurs de l’exclusió juvenil, a càrrec del Dr. Manuel Delgado, presentat per José Sánchez García, antropòleg i professor de la Universitat de Lleida.

A continuació, a les 13h, hi haurà una taula rodona sobre el talent i les trajectòries d’èxit, protagonitzada per la Dra. Sonia Fernández-Vidal de la UAB, el Sr. Joan Dausà, conegut per ser actor, doblador i músic i el Sr. Jordi Llorens, enginyer agrònom i investigador de la Universitat de Córdoba, moderats per la periodista Màbel Martí.

A les 15h toca anar a dinar i agafar forces per la tarda!

A les 17h se celebrarà una ponència sobre les TIC com a oportunitat d’inclusió. Les ponents seran la Sra. Dolors Reig, experta en Social Media i la Sra. Mònica Figueras, professora del departament de comunicació de la Universitat Pompeu Fabra i del MIJS.

A les 18.30h intentarem treure conclusions, posar les idees a lloc i digerir tot el que s’ha parlat.

I Finalment, a les 18.45h acomiadarem les jornades de la mà del Sr. Toni Reig, director general de Joventut, i el Sr. Pere Soler, Professor de la UdG i director del nostre MIJS.

El menú és divers i gustós, espero que us agradi i que aporti tots els nutrients necessaris per créixer com a persones, professionals i experts en joventut! BON PROFIT!

Per una informació més detallada, podeu consultar el programa oficial de les jornades.

A més, les jornades es podras seguir a través de twitter a @joventutcat i amb el hashtag #ForumLleida


Vídeo i imatges d’edicions anteriors del Fòrum d’Estudis Sobre la Joventut:

Photo taken @ Lerida on 18 September 2007 (© Saül Gordillo / Flickr)

Photo taken @ Lerida on 18 September 2007 (© Saül Gordillo / Flickr)

Anuncios

Etiquetas: , , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: