Cursos Monogràfics “Joves, gènere i violències”

Entre els mesos de gener i maig del 2014 La Universitat Rovira i Virgili i les associacions Candela i Tamaia, amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut s’impartiran cursos de formació per a professionals que treballen amb joves.

 Actualment, segons el Moviment contra la Intolerància, ha alertat que hi ha hagut un augment de la violència a les aules. A més a més, una de les causes directes de la crisi és la violència masclista pel fet de no poder abandonar la llar per una dependència econòmica.curs mono joves genere

La comprensió del complex fenomen de les violències de gènere i les seves diferents expressions és cabdal perquè els professionals i les professionals que treballen amb joves puguin desenvolupar accions encaminades cap a la seva destrucció o prevenció i així poder educar amb un pensament crític sobre les seves vides.

La Universitat Rovira i Virgili i les associacions Candela i Tamaia, amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut, ofereixen entre els mesos de gener i maig del proper 2014 cinc cursos de formació a Barcelona, Manresa, Girona, Cambrils i Lleida.  La finalitat principal d’aquesta formació específica és millorar els coneixements i habilitats per prevenir les violències de gènere, detectar-les i facilitar, quan calgui, un acom­panyament adequat a les persones joves. A més a més, les valoracions al finalitzar les formacions tindran una finalitat de recerca.

Els cursos són gratuïts i es desenvoluparan en el marc del projecte GAP WORK, projecte internacional de disseny i avaluació de formacions per a professionals, i finançat pel programa DAPHNE III de la Unió Europea, programa que té com a objectiu contribuir amb la protecció dels nens, els joves i les dones de la violència.La modalitat d’aquest formació és semipresencial on hi haurà unes hores presencials i unes de treball a distància.                                                                                                     Les persones destinatàries a les quals va dirigit aquesta formació són professionals de joventut (personal dels serveis d’informació juvenil, personal tècnic i dinamitzadors/ores juvenils), professionals d’entitats juvenils i/o que treballen amb joves, i personal del lleure educatiu (monitors/ores i directors/ores de lleure).                                                    La metodologia i docència d’aquest cursos monogràfics consistirà en treballar con­tinguts teòrics amb metodologies participatives i reflexives que faciliten l’aprenentatge a través de dinàmiques vivencials. D’aquesta manera, es pro­porcionaran eines i recursos útils per posar en pràc­tica el que s’ha après. A més a més, les persones que superin el curs comptaran amb una certifica­ció d’aprofitament del curs per part de la Universitat Rovira i Virgili i de la Direcció General de Joventut.

Finalment, dir que l’aforament és limitat i que l’organització es reserva el dret de seleccionar les persones inscrites segons l’adequació del seu perfil professional. Per a més informació i per formalitzar la inscripció en el lloc on es vol cursar la formació teniu temps fins avui dia 18 de desembre o en el cas de que encara quedin places lliures s’ampliarà el termini, a través de la pàgina següent o també amb un correu electrònic a l’organització dels cursos mitjançant l’adreça: genere.bsf@gencat.cat:

http://www20.gencat.cat/docs/Joventut/E-Joventut/Sobre%20E-Joventut/Agenda/Agenda_Activitats_2013/Arxiu/Document/Joves_Genere_Violencia.pdf

Us animo a tots a participar-hi!

Anuncios

Etiquetas: , , , , , , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: