Monogràfic “El mètode de treball amb els joves”

Els dies 30 i 31 de desembre, i 2 de gener, l’Escola Lliure el Sol realitza una formació a Viladecans amb l’objectiu de proporcionar eines per estructurar els projectes adreçats a adolescents i joves.

Image

L’Escola Lliure el Sol és una institució no lucrativa fundada per la Fundació Ferrer i Guàrdia i Esplais Catalans des del 1992, acreditada com a escola de formació d’educadors en el lleure i associada a l’Associació de Casals i Grups de Joves de Catalunya, la Fundació Terra, Acció Escolta de Catalunya, la Joventut Europea Federalista, XarxAteneu, Cooperació i Encís SCCL. Degut a l’interès creixent en les polítiques de joventut i l’anàlisi de la realitat juvenil, aquesta Escola, doncs, ofereix un curs de 20 hores de durada durant els dies 30 i 31 de desembre, i 2 de gener, de les 10 a les 14 hores i de les 15:30 a les 19:30 hores (el dia 31 només matí).

Avui en dia, a Catalunya el desenvolupament de les polítiques de joventut, la influència i el dinamisme del moviment associatiu juvenil van estretament lligats, i s’articulen a través de consells de joventut, d’entitats properes a la realitat de l’Escola i dels plans locals de joventut. És per això, que en el monogràfic s’aborden aquestes polítiques de joventut des d’una amplia perspectiva, és a dir, des del posicionament en relació a les mesures que afecten als joves, independentment de l’àmbit que les impulsa. Aquest plantejament comporta un caràcter i una estructura transversal a les polítiques de joventut que ofereix l’Escola Lliure el Sol a través d’aquest curs “El mètode de treball amb els joves”.

El monogràfic ofereix formació sobre la diferència de la intervenció en funció de la tipologia de joves a qui es dirigeix, es parla dels problemes més habituals que es poden trobar i com minimitzar-ne l’impacte, es mostren els passos a seguir per afrontar un projecte amb joves, s’ensenya a com sistematitzar una anàlisi d’intervenció que permeti canalitzar millor les intervencions, plantejar millor els objectius i assolir amb més eficàcia les fites, i  també es parla de l’estructura metodològica i les claus per enfocar i desenvolupar millor el pla d’acció.

Va destinat a animadors/es de casals i grups de joves, i a totes aquelles persones que estiguin interessades en la intervenció amb joves. Els requisits són tenir més de 16 anys i disposar d’accés a un ordinador amb connexió a internet, així com tenir coneixements bàsics de navegació per la xarxa.

Per acabar, dir-vos que l’Escola Lliure el Sol, i per tant aquest monogràfic, compten amb el bagatge de l’Institut d’Anàlisi Social i Polítiques Públiques de la Fundació Ferrer i Guàrdia, i amb les experiències de 160 entitats i projectes locals juvenils distribuïdes arreu de Catalunya. És per això que des del MIJS, us animem a participar-hi. Tingueu en compte que només hi ha 22 places disponibles, així que els interessats cal que s’adrecin com més aviat millor (i abans del 24 de desembre) a la pàgina web de l’Escola El Sol, on hi trobareu tota la informació detallada (horaris, preus, etc.) i les instruccions per realitzar la inscripció.

Anuncios

Etiquetas: , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: