Mendeley: Gestor de bibliografia

Hola a tots!
Sóc la Carla Barneda, i com a estudiant del Màster Interuniversitari de Joventut i Societat us volia parlar del Mendeley, un gestor de referències bibliogràfiques. Penso que és una eina que pot resultar molt útil a l’hora de fer recerca sobre joventut, ja que disposa d’un motor de cerca d’articles científics, permet capturar referències bibliogràfiques de pàgines web, generar bibliografies i cites en documents, i compartir les dades amb companys i grups de treball.
Mendeley combina una versió en línia amb una versió d’escriptori que cal descarregar, i que inclou, entre d’altres coses, un visor PDF on es pot subratllar i comentar els documents.
Per posar un exemple, podem buscar la paraula “juventud” al motor de cerca. Escollim un dels textos: “Analisis del desarrollo social y las problemáticas de la juventud”. Apareix un resum del text i un enllaç a l’article complet, i l’opció de guardar-lo al nostre escriptori. Des d’allà, podrem subratllar-lo i escriure-hi comentaris:Image

Des de la mateixa biblioteca, referenciar o citar aquest article és tant senzil com clicar amb el botó dret i escollir l’opció. Clicant “Copy As formatted citation” es crea una referència que podreu enganxar directament al vostre treball:
Villa Sepúlveda, M. E. (2011). Del concepto de juventud al de juventudes y al de lo juvenil. Revista Educación y Pedagogía, 23(60), 147–157. Retrieved from http://aprendeenlinea.udea.edu.co/revistas/index.php/revistaeyp/article/viewFile/11421/10439A més, si esteu vinculats a la Universitat de Girona disposareu de la versió premium gratuîtament.

 

Podeu trobar diverses guies d’ús, així com vídeos tutorials per a aprendre a utilitzar-lo.

Us animo a tots a provar-lo!

Anuncios

Etiquetas: , , , , , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: