#salvemoselCJE

L’equip directiu del MIJS manifestem el nostre desacord, preocupació i malestar per la inclusió del CJE a la llista d’organismes a suprimir elaborada per la Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques.

Tal i com s’indica a la web del CJE pensem que aquesta decisió suposa silenciar la veu dels joves i desvirtuar el model de participació juvenil acabant amb la seva independència.

El Consejo de la Juventud de España (CJE) és una plataforma d’entitats juvenils, creada per llei el 1983 i formada pels Consells de Joventut de les Comunitats Autònomes i organitzacions juvenils d’àmbit estatal. Propiciar la participació de la joventut en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural del nostre Estat en un entorn global és la seva fi essencial, tal com recull l’article 48 de la Constitució Espanyola. En l’actualitat, 76 entitats juvenils formem part d’aquest projecte comú, però que en els propers mesos, poden veure’s desemparats davant del Govern de l’Estat.

Com manifesta l’AcPpJ tampoc no entenem com una entitat amb gairebé 30 anys de funcionament, única plataforma estatal, plural i gestionada per els i les joves,  únic interlocutor legítim que representa el món associatiu en totes les seves vessants, formes, ideologies, escola de democràcia per excel·lència, amb reconeixement a nivell europeu, pugui ser considerat com un “organisme a suprimir”. Estem en desacord total, tal com proposa la Reforma, d’integrar-lo com un organisme consultiu del Instituto de la Juventud (INJUVE). Com a plataforma autònoma i independent que és el CJE, aglutina i dóna veu al jovent associat d’arreu de tot l’Estat Espanyol, recordem que de cap manera es pot interpretar com un organisme que duplica les funcions d’un altre estatal i governamental com el INJUVE, que presta serveis a la joventut. Entenem que proposar “negar la paraula als joves” és un acte d’irresponsabilitat que demostra un menyspreu i una ideologia que no són compatibles amb els ideals de la democràcia ni amb les més elementals normes de convivència.

Fonts i més informació:

www.cje.org

www.joventut.info

 

Anuncios

Etiquetas: , , , ,

About martapulgar

www.comunicaciosocial.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: