Consulta de la 2a Fase del 3r Cicle del Diàleg Estructurat

Font: Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) 

CONSULTA DE LA 2a FASE DEL 3r CICLE DEL DIÀLEG ESTRUCTURAT: INCLUSIÓ SOCIAL DELS I LES JOVES SENSE OCUPACIÓ, EDUCACIÓ O FORMACIÓ

Des del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) conviden a participar a la segona fase d’aquesta nova etapa del Diàleg Estructurat de la Comissió Europea entorn a les Polítiques de Joventut.

 
El Diàleg Estructurat permet la comunicació contínua entre la Comissió Europea, els Estats membres, el Fòrum Europeu de la Joventut, les organitzacions juvenils i els i les joves europeus per tal de reflexionar, proposar, posar en marxa i fer el seguiment de la cooperació europea en matèria de joventut.
 
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya(CNJC) participa des de fa un temps al grup de treball estatal sobre el Diàleg Estructurat a nivell europeu. Aquest és un procés de concertació social entre les institucions comunitàries i la societat civil dels diferents estats membres. Aquest procés s’estructura a través de les presidències de torn semestrals de la UE, durant les quals s’agafa una temàtica comuna per un període de divuit mesos. En cadascun d’aquests semestres es proposa un ítem més concret per treballar. Així, es desenvolupa un procés de consulta estatal a través de les entitats juvenils amb l’objectiu d’arribar al màxim nombre de joves possible. Les conclusions d’aquestes consultes es porten a una conferència europea on hi són representades les entitats i els governs. Del debat entre aquests agents surten unes recomanacions que es fan arribar al Consell i la Comissió Europea per tal que es puguin materialitzar en polítiques o normatives comunitàries. 
 
En aquests moments s’està en la 2a fase del 3r cicle del Diàleg Estructurat. El tema de treball del 3r cicle és “la inclusió social de la joventut”. I el tema específic de la 2a fase d’aquest cicle, presidida per Lituània, és “la inclusió social dels i les joves sense treball, educació o formació”. 
 
Des del CNJC es considera estratègic tot aquest procés, ja que és una manera de poder incidir en les polítiques europees sobre joventut. La línia empresa pel Consell per tal de fomentar la interlocució política amb les administracions inclou, en aquest sentit, les institucions europees. Un agent que considerem clau en el moment actual. De la mateixa manera, el procés contempla només la participació dels Estats, i és per això que per tal de garantir que la veu de les entitats i la joventut catalana se senti en aquest procés col•laborem amb el Consell de la Joventut d’Espanya (CJE) per tal de poder articular les nostres propostes i la nostra participació en el procés. El qüestionari que us presentem està elaborat per tal que les dades a nivell de Catalunya puguin ser agregades amb les de la resta de l’estat. 
 
Us animem a contestar el següent qüestionari i a fer-ne difusió. Les respostes serviran per poder plantejar una sèrie de conclusions amb el grup de treball estatal que posteriorment es portaran a la conferència juvenil europea de la presidència de Lituània. 
 
El qüestionari estarà obert fins el dia 12 de juny de 2013.
 
 
 
Aquí podeu consultar les conclusions de l’anterior fase del Diàleg Esctructurat (1a Fase del 3n Cicle) sobre inclusió social i associacionisme juvenil, de la presidència d’Irlanda (el document és en anglès)
 
Anuncios

Etiquetas: , , , , ,

About martapulgar

www.comunicaciosocial.com

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: